Fechar

1. Identificação
Tipo de ReferênciaArtigo em Revista Científica (Journal Article)
Sitemtc-m21d.sid.inpe.br
Código do Detentorisadg {BR SPINPE} ibi 8JMKD3MGPCW/3DT298S
Identificador8JMKD3MGP3W34T/472Q2NP
Repositóriosid.inpe.br/mtc-m21d/2022/06.03.11.05   (acesso restrito)
Última Atualização2022:06.03.11.05.09 (UTC) simone
Repositório de Metadadossid.inpe.br/mtc-m21d/2022/06.03.11.05.09
Última Atualização dos Metadados2023:01.03.16.46.07 (UTC) administrator
DOI10.21475/ajcs.22.16.02.3344
ISSN1835-2707
Chave de CitaçãoGanasciniDonatoSCVMCVP:2022:EvBeDe
TítuloEvaluation of bean desiccation plants with diquat and glufosinate-ammonium using terrestrial hyperspectral sensor
Ano2022
Data de Acesso12 maio 2024
Tipo de Trabalhojournal article
Tipo SecundárioPRE PI
Número de Arquivos1
Tamanho1383 KiB
2. Contextualização
Autor1 Ganascini Donato, Diandra
2 Souza Mendes, Isaque de
3 Caon, Ivã L.
4 Vizzoto Cattani, Carlos E.
5 Mercante, Erivelto
6 Coelho, Silvia R. Machado
7 Viana, Octávio H.
8 Prudente, Victor Hugo Rohden
Grupo1
2
3
4
5
6
7
8 SER-SRE-DIPGR-INPE-MCTI-GOV-BR
Afiliação1 Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE)
2 Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE)
3 Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE)
4 Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE)
5 Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE)
6 Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE)
7 Universidade Estadual do Oeste do Paraná (UNIOESTE)
8 Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE)
Endereço de e-Mail do Autor1
2
3
4
5
6
7
8 victor.rohden@yahoo.com
RevistaAustralian Journal of Crop Science
Volume16
Número2
Páginas216-226
Histórico (UTC)2022-06-03 11:06:39 :: simone -> administrator :: 2022
2023-01-03 16:46:07 :: administrator -> simone :: 2022
3. Conteúdo e estrutura
É a matriz ou uma cópia?é a matriz
Estágio do Conteúdoconcluido
Transferível1
Tipo do ConteúdoExternal Contribution
Tipo de Versãopublisher
Palavras-Chavefield spectroscopy
grain quality
remote sensing
ResumoThe purpose of this study was to describe and compare the spectral response of common beans desiccated with diquat and glufosinate-ammonium (GLA) using a hyperspectral terrestrial sensor and report how the desiccants influence dry bean visual appearance. Bean plants were desiccated with two different types of diquat and GLA desiccants. After the measurements of the spectral curves were carried out, from these values the indices of vegetation and derivatives were calculated, the chlorophyll content of the leaves on the days of the campaign was also measured. After harvesting the grains, some qualitative variables of the grains, such as cooking time and color, were evaluated Vegetation indices (VIs) in the near-infrared and mid-infrared regions of the spectrum (wavelength locations of 705, 750, 860, and 1240 nm) were significantly different between desiccant treatments (p<0.05) two days after application (DAA). Desiccant application caused chlorophyll degradation as detected at the wavelength of 650 and 800 nm at DAA 1. The red edge and first derivatives showed that crop injury was higher in the diquat treatment because peak magnitude for this treatment became smaller over time. The desiccant application negatively affected seed quality, resulting in smaller Hue values and longer cooking time (CT). Hue angle correlated negatively with plant water content variation and CT Our results suggest that hyperespectral terrestrial sensing can differentiate the effects caused by the desiccants, showing that ammonium glufosinate causes less damage to seed quality and the water loss is like the control group.
ÁreaSRE
Arranjo 1urlib.net > Produção pgr ATUAIS > SER > Evaluation of bean...
Arranjo 2urlib.net > Fonds > Produção a partir de 2021 > CGCT > Evaluation of bean...
Conteúdo da Pasta docacessar
Conteúdo da Pasta sourcenão têm arquivos
Conteúdo da Pasta agreement
agreement.html 03/06/2022 08:05 1.0 KiB 
4. Condições de acesso e uso
Idiomaen
Arquivo Alvodonato_16_2_2022_216_226.pdf
Grupo de Usuáriossimone
Grupo de Leitoresadministrator
simone
Visibilidadeshown
Permissão de Leituradeny from all and allow from 150.163
Permissão de Atualizaçãonão transferida
5. Fontes relacionadas
Unidades Imediatamente Superiores8JMKD3MGPCW/3F3NU5S
8JMKD3MGPCW/46KUATE
Lista de Itens Citandosid.inpe.br/bibdigital/2022/04.03.22.23 5
sid.inpe.br/bibdigital/2013/10.18.22.34 4
DivulgaçãoWEBSCI; SCOPUS.
Acervo Hospedeirourlib.net/www/2021/06.04.03.40
6. Notas
Campos Vaziosalternatejournal archivingpolicy archivist callnumber copyholder copyright creatorhistory descriptionlevel e-mailaddress format isbn label lineage mark mirrorrepository month nextedition notes orcid parameterlist parentrepositories previousedition previouslowerunit progress project resumeid rightsholder schedulinginformation secondarydate secondarykey secondarymark session shorttitle sponsor subject tertiarymark tertiarytype url
7. Controle da descrição
e-Mail (login)simone
atualizar 


Fechar